keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kohti uutta maailmaa...

Kohti uutta vuotta. Kohti uutta mannerta. Kohti uutta maailmaa. Uusi vuosi, uudet tuulet ja seuraavaan lähtöön on aikaa enää vaivaiset 2,5 viikkoa.

Empire State Building, New York, NY, USA
Maanantaina 21.1.2013 lennän jälleen kerran Finnairin lennolla AY5 Helsingistä Yhdysvaltoihin. Tällä kertaa lähden matkaan yksin. Finnairin Airbus A330 lähtee Helsingistä 14.10 ja se on perillä New Yorkissa John F Kennedyn lentokentällä iltapäivällä klo 3.55. Lentomatka kestää reilut kahdeksan tuntia.

21.-25.1. maanantaista perjantaihin majoitun New Yorkissa neljäksi yöksi Midtown Manhattanille pieneen ja edulliseen, mutta ihan siistiin hotelliin. Tuo hotelli, Hotel 31, sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä Empire State Buildingista, Chrysler Buildingista ja Grand Central Terminalista. Nuo neljä päivää aion vain hortoilla ympäri New Yorkia ja käydä jokaisena päivän ainakin jossakin tietyssä "kohteessa".

Perjantaina 25.1. lähden Amtrakin Silver Star- junalla NYC:n Penn Stationilta kohti Floridaa. Matkaan toista vuorokautta, yli 2000km, reilut 29 tuntia, läpi USA:n itärannikon. Juna kulkee monen osavaltion läpi ja saapuu lopulta minun pääteasemalleni, West Palm Beachille lauantaina 26.1. klo 5.54. Se on nyt minun (rail)road trippini... Ehkä alku niille, tehdään ne sitten autolla, bussilla tai junalla. Jälkikäteen tullut muutos: Ratatöistä johtuen juna 91 Silver Star kulkee ainoastaan välillä New York (NY) - Jacksonville (FL). Jacksonvillessä vaihto 20 tunnin junamatkan jälkeen Amtrakin bussiin klo 7.15 aamulla.

Lauantai 26.1. - Torstai 7.2. välisen ajan eli 12 yötä vietän omalla asunnollani West Palm Beachillä. Tuolle ajalle minulla ei ole vielä mitään suunnitelmia. Auton olen jo varannut koko ajaksi ja ajelen ehkä sinne sun tänne ja käyn luultavasti ainakin Ft Lauderdalessa Ikeassa... ;) Ja varmasti muuallakin, mutta tärkeimpänä pidän sitä, että otan rauhassa ja rennosti. Hang loose...

Torstaina 7.2. lennän klo 8.00 aamulla Deltan lennolla DL2358 New Yorkiin La Guardian kentälle. Deltan Airbus A319 on aikataulun mukaan New Yorkissa hieman ennen 11 aamupäivällä. Matka jatkuu samana iltana John F Kennedyn kentältä klo 5.45 Finnairin lennolla AY6 kohti Helsinkiä. Helsingissä olen aikaisin perjantaiaamuna. Aikataulun mukainen saaapumisaika on perjantaina 8.2. klo 8.50.

Lantana, FL, USA
Jos joku haluaa liittyä seuraan, olen vielä tarjoamassa ystäville ja tutuille mahdollisuuksia matkustaa koko matka tai vaikka vain osa matkasta yhdessä. Omalla asunnollani olen siis tuon yllä mainitun ajan ja New Yorkissa vietän tuon muutaman päivän ilman suunniteltua ohjelmaa. Myös junassa on tarjolla hytti, johon mahtuu kaksi henkilöä.

Mennyt vuosi oli hyvä. Vaikka joukkoon mahtui yksi ikävämpikin tapahtuma, niin siitäkin huolimatta vuosi 2012 tulee jäämään mieleen hyvänä vuotena. Ja se tulee jäämään mieleen isojen tapahtumien vuotena. Poikani kirjoitti keväällä ylioppilaaksi, lähti armeijaan ja ylennettiin alikersantiksi juuri ennen Joulua. Minun työkytkökseni ulkomaille jatkuivat ja jatkuvat edelleen. Kävimme talvella katsomassa USA:ssa asuntoa ja syksyllä se lopulta siirtyi meidän nimiimme. Matkustelin paljon ulkomailla ja näin paljon hienoja paikkoja. Viime vuosi oli melkein kaikin puolin oikein hyvä. Viime vuosi oli tasainen ja rauhallinen ja silti täynnä tapahtumia, toimintaa ja monenlaista merkittävää ja mielenkiintoista. Toivon kovasti, että myös tästä alkaneesta vuodesta tulee hyvä itselleni ja läheisilleni, ystäville ja myös kaikille teille, jotka tämän lukevat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti