keskiviikko 30. tammikuuta 2013

(9) ti 29.1. Jupiter Inlet Lighthouse

USA 9. matkapäivä: tiistai 29.1.

Lämpötila on ollut nyt koko ajan West Palm Beachilla ollessani yli +20 astetta ja iltapäivisin yli +25. Tänään on kuitenkin pilvinen aamu ja ulkona näyttää sataneen pikkuisen, mutta tänäänkin iltapäivälle on luvassa osittain aurinkoista ja +27 lämmintä. Accuweatherin säätiedotuksen mukaan viikko tulee jatkumaan samanlaisena: lämpötila +23-27 ja osittain aurinkoista. Sopii hyvin minulle. Käydessämme täällä lokakuussa lämpötila vaihteli +30 asteen molemmin puolin ja aurinko paistoi melkein joka päivä. Nyt odotin viileämpää, mutta sää on kuitenkin vain vähän viileämpää ja jokainen päivä on ollut aurinkoinen ja lämmin.

Kun lähden iltapäivän alussa liikkeelle sataa taas muutaman pisaran verran ja sitten sade taas loppuu. On vaikea päättää missä asennossa pitäisi tuulilasinpyyhkijöiden tihkukytkimen vai pitäisikö pyyhkijät kokonaan pois päältä. Vaihtelevaa sadetta jatkuukin sitten seuraavat kaksi tuntia: vuorotellen poutaa ja pientä tihkusadetta. Ajelen tänään aivan Military trailin pohjoispäähän asti, kauas kotinurkilta, ja käännyn sitten Indiantown Roadille kohti Jupiteria. Käännyn vielä kerran Old Dixie Highwaylle ja pian olen Jupiter Inletin kohdalla ja käyn vilkaisemassa sen majakkaa. Totean, että majakkaan ja sen alueelle pääsee vain oppaan mukana ja päätän jättää siellä käynnin siihen kun minulla on matkaseuraa mukanani. Pieni sadekin haittaa sen verran, että en edes halua lähteä majakalle kävelemään.

Jupiter Inlet Lighthouse & Museum
Tästä päivästä muodostuukin sitten ihan itsestään tiedusteluretki. En ole menossa minnekään, enkä etsi mitään, mutta huomaan ajelevani ympäriinsä ja katselevani paikkoja tulevia käyntejä ajatellen. Majakka on nyt tiedossa ja seuraavaksi ajelen rantaan ja vielä vähän matkaa pohjoiseen. Käyn Coral Coven uimarannalla toteamassa, että aallokko on taas iso ja tällä kertaa rannalla on paljon myös portugalin sotalaivoja, Sääkin on edelleen sen verran pilvinen, että uimaan ei tee muutenkaan mieli. Tämäkin paikka on nyt katsottu tulevaa varten. Lähden Jupiterista kaunista rantatietä (A1A Ocean Blvd) takaisin etelän suuntaan ja pian olen taas uudella uimarannalla. Carlin Park näyttää oikein hyvältä: täällä on vessat ja suihkut, kahvila (joka nyt on tosin kiinni) ja valtava määrä eväskatoksia. Myös itse hiekkaranta näyttää kivalta. Ja kovin pitkälle en täältäkään pääse, kun olen jo Juno Beachilla, joka sekin näyttää hyvältä.

Coral Cove, Jupiter, FL
Lähden takaisin West Palmin suuntaan ja Ocean Boulevardin päättyessä jatkan kuusikaistaista US1 Federal Higwaytä pitkin ja ajan läpi North Palm Beachin, Riviera Bechin ja West Palm Beachin pohjoisosan. Tämä on seutua, jonne en välttämättä pimeällä lähtisi seikkailemaan. Paljon tyhjiä liikehuoneistoja, hieman rähjäisiä, epäsiistejä asuinalueita, teollisuus- ja varastotiloja. Melko epämääräistä aluetta. Ei ehkä ihan ghetto, eikä slummi, mutta eipä paljon puutukaan.

Jos jotain aluetta on ehkä hyvä välttää pimeällä, niin myös liikenteessä pitää olla varovainen, vaikka täällä onkin todella helppoa ja mukavaa ajella. Ehkä pahimpana vaarana ovat äkkinäiset kaistanvaihtelut kovassa vauhdissa. Toinen vaara ovat snowbirdit, vanhukset, jotka eivät näe, eivätkä kuule mitään, mutta ajavat silti autoa. Ajaessani (itsekin ylinopeudella) Federal Highwayta kohti West Palm Beachia ohitseni painelee harmaahapsinen mummo kuin viimeistä päivää ja mennessään ohitseni hän vielä räplää kännykkäänsä... ;) Mummo menee menojaan ja lähempänä keskustaa minä käännyn länteen 45th Streetille ja päätän käydä vielä ostoksilla ennen kotiin menoa. Se säätiedotuksen lupaama auringonpaistekin näyttää nyt lopulta tulleen, vaikka pilviä on vieläkin taivaalla.

Okeechobee Blvd & Military Trail, WPB, FL
Käyn Beall's Outletissa shoppailemassa jotakin pientä krääsää; lähinnä koristetavaraa kotiin. Vieressä olevassa Publixissa käyn pienillä ruokaostoksilla ja sitten jatkan vielä vähän kauemmas Walmartiin. Walmartista mukaan tarttuu olohuoneen matto, vaikka olin ajatellut, että siivouksen helpottamiseksi en hanki turhaan mattoja tänne pölyttymään.Uhraan kuitenkin kokonaiset 20 dollaria mattoon, joka on sopivasti samaa väriä kuin sohvani. Ostan myös pari taitettavaa tuolia, jotka voi ottaa mukaan rannalle sekä jotain muuta pientä kodin tavaraa. Sisustustarrat kun ovat nyt niin kovasti muodissa, niin ostanpa minäkin vielä sellaisenkin.

Kitchen...
Illalla laitan vielä ihan oikeaa ruokaa kotona ja asettelen myös sisutustarrani seinälle. Paketissa tuli 74 osaa ja pieni kuva valmiista tarrasta... Siinä pannaan miehen logiikka koetukselle, kun yritän astella osia paikoilleen, mutta taitaisin vielä läpäistä palikkatestit... Kun saan asetelman valmiiksi, en ole varma onko se hieno vai huono, mutta hyvä puoli tarroissa on, että ne saa pois ja vaikka siirrettyä. Hintaa komeudella olli noin $10 eli 7,5 euroa.

Valokuvat 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti