perjantai 23. marraskuuta 2012

Niitä näitä...

Viime viikolla olin muutaman päivän vatsataudissa ja pois töistäkin pari päivää. Pahin oire oli onneksi vain voimaton ja huono olo. Nyt tuntuu taas hyvältä olla pirteä ja terve ja taas muistaa sen, kuinka tärkeää terveys on ja osaa olla siitä iloinen. Muutenkin niin moni asia on todella hyvin, on ollut jo pitkään; ehkä kaikki ei ole mennyt ihan kuten halusin, enkä ole saanut kaikkea mitä halusin ja haluaisin ehkä edelleen... mutta pääosin kaikki on todella hyvin ja elämä ja asiat kunnossa. Toivottavasti kaikki tulee menemään kivasti tästä eteenpäinkin. Tähän vuoteen on mahtunut valtavan paljon isoja ja merkittäviä asioita ja tuntuu siltä, että koko ajan on tapahtunut jotain ja elämä ei todellakaan ole jämähtänyt paikoilleen. On ollut jotain ikävääkin, mutta suurimmaksi osaksi vain paljon mukavaa ja mielenkiintoista.

Nyt olen viikonlopun taas kotosalla itsekseni ja seuraavana viikonloppuna tiedossa on kotimaanmatkailua. Sitten onkin jo aika pakata matkalaukku Pariisiin lähtöä varten ja sen jälkeen onkin jo pian Joulu ja uuden vuoden odotus. Ja uusi vuosikin näyttäisi alkavan taas matkalla; tässä muutaman tunnin sisällä minun on tehtävä päätös matkan ajankohdasta, jos haluan lähteä matkaan suunnittelemallani tavalla Finnairin tarjouslähdöllä. Tammikuussa minun olisi siis tarkoitus lähteä omin nokkineni New Yorkiin ja siitä muutaman päivän pysähdyksen jälkeen omaan "amerikankotiin". Ja tällä kertaa lennot Virginin sijaan todennäköisesti FinnairDelta ja yksi todella pitkä etappi ehkä Amtrakin Silver Meteor- tai Silver Star- junalla.

Tällä viikolla yksi suuri ja perinteikäs lentoyhtiö, SAS (Scandinavian Airlines, aiemmin Scandinavian Airlines System), kävi hyvin lähellä konkurssia ja hetken jo pelättiin lopun olevan edessä. Lopulta pitkien neuvotteluijen ja isojen palkkaleikkausten ja muiden säästöjen jälkeen yhtiö kuitenkin säästyi, ainakin vielä toistaiseksi. Heti toiminnan jatkumisen selvittyä SAS näyttää aloittaneen hyvin näkyvän mainoskampanjan ja yhtiö taitaa olla hyvässä nosteessa. SAS avaa nyt myös Suomesta uusia reittejä esimerkiksi Pariisiin ja Roomaan. Itse olen lentänyt kerran työmatkalla tytäryhtiö Blue1:n MD-80- koneilla Ateenaan ja takaisin joitakin vuosia sitten. Tänä keväänä tein toisen työmatkan saman yhtiön koneilla ja lensin ensin Blue1:n Boeing B717- koneella Kööpenhaminaan ja sieltä jatkoin Washingtoniin isolla SAS:n Airbus A340- koneella. Takaisin palasin samaa reittiä. Itselläni ei ole mitään pahaa sanottavaa tuosta lentoyhtiöstä ja vaikka en erityisemmin pitänytkään pienistä Boeing B717- koneista, on palvelu ollut joka lennolla hyvää ja varsinkin isot SAS:n A340- koneet olivat miellyttävä kokemus ja palvelu niissä oli todella hyvällä tasolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti