perjantai 2. marraskuuta 2012

Entä seuraavaksi...?

Niin... Taas yksi matka on takana ja elämä jatkuu edelleen samoilla linjoilla kuin jo pitkän aikaa: ennen kuin edellinen matka on edes kunnolla ehditty tehdä, on suunnitelmissa tai ainakin ajatuksissa jo seuraava...Elämä on kirjaimellisesti matkantekoa...Ja niin on siis nytkin. Ajattelin jo eräänä aamuna viime viikolla, että nyt tämän vuoden reissut on varmaankin tehty, mutta jo pari tuntia näitä ajatuksia myöhemmin sain tietää matkustavani seuraavaksi joulukuussa Ranskaan, Pariisiin. Kyseessä on viikon mittainen reissu, eräänlainen työmatka. Mutta jos hypätäänkin tämän työmatkan yli jo seuraavaan matkaan, niin sekin on jo ainakin ajatustasolla pikku hiljaa muotoutumassa, joskin avoimia asioita on vielä paljon ja minulla on sen suhteen melko paljon liikkumavaraa. Oikeastaan kaikki on vielä avoinna.

Jos ei enää tänä vuonna, niin viimeistään ensi vuoden alussa minulla on tarkoituksena matkustaa taas omaan kakkoskotiini, Floridaan, Yhdysvaltoihin. Minulla on tämän vuoden lomaa käyttämättä vielä noin kolme viikkoa ja sen ajan aion oleilla USA:ssa (ja onhan vuoden alusta taas käytettävissä myös uudet lomat). Olen ajatellut reissua jonnekin tammi-maaliskuun väliselle ajalle, mutta nyt minusta alkaa päivä päivältä tuntua enemmän ja enemmän siltä, että haluan sinne takaisin mahdollisimman pian. Niinpä alustava suunnitelma tällä hetkellä olisi lähteä matkaan tammikuun puolivälin paikkeilla ja palata taas Suomeen helmikuun alkupäivinä.

Välillä tuntuu kyllä siltäkin, että oikein kunnon irtiotto voisi tehdä hyvää... (siitäkin huolimatta, että kaikki on ihan ok ja mieli jo pitkään tasaisempi ja rauhallisempi kuin ehkä koskaan). Jotenkin minusta silti tuntuu, että olen ollut (pako?)matkalla vuoden 2011 keväästä asti ja se matka vaan jatkuu yhä. Ja jotenkin tuntuu siltä, että joskus haluaisi häipyä kokonaan kuukaudeksi tai pariksi ja nythän minulla olisi oma "pakopaikka". Talven piilopaikka... Winter Getaway... Jopa vuorotteluvapaa on  käynyt tässä jo useasti mielessä, nutta sitä rajoittaa nyt vielä toistaiseksi työvelvoite ja toisaalta lomat ja lomarahan vaihtovapaat yhteenlaskettuna tekevät nekin jo yhteensä aika monta lomapäivää. Monta viikkoa.

Olen näillä näkymin lähdössä  martkalle yksin. Ja matkasta suurimman osan olen ajatellut oleilla West Paln Beachin kaupungin ja Palm Beach Countyn alueella, mutta haluaisin myös tehdä ihan pienimuotoisen "road tripin" joko matkan alussa tai lopussa. Ensinnäkin haluaisin olla pari päivää New Yorkissa ja harhailla ja hortoilla siellä ympäriinsä. Ja sen jatkoksi haluaisin toteuttaa yhden haaveeni ja matkustaa junalla New Yorkista West Palm Bechille.Luultavasti varaan tässä jo lähiaikoina lennot New Yorkiin ja New Yorkista takaisin ja katson sitten mitä siihen väliin mahtuu...

Tuo junamatka NYC-WPB kestää junasta riippuen joko 25 tai 29 tuntia... Kilometrejä kertyy yli 2000 ja juna kulkee usean osavaltion ja monien monien kaupunkien kautta. Haluaisin nähdä USA:n itärannikkoa AmTrakin junasta (tai Greyhound-bussista) käsin ja kokea tuon pitkän junamatkan. Muutenkaan en ole vielä koskaan junalla USA:ssa matkustanut. Tuokin matka riippuu kyllä hieman matkaseurasta, sillä tarvittaisiin kaksi matkustajaa, jotta junan hytin varaaminen olisi järkevää. Hytti on aika kallis, mutta maksaisin sen ilomielin, jos matkalaisia olisi kaksi. Ja ateriat oikeassa junan ravintolassa kuuluvat hytin hintaan. Ja hyteissä on näköala ikkunasta sekä ylä- että alapunkalta, jotka voi päivällä kääntää istuimiksi. Yksin hyttiä ei kannata varata ja silloin minun pitäisi tehdä tuo matka normaalilla istumapaikalla. Muitakin suunnitelmia on, ei pelkästään tämä junamatka, mutta annan niiden vielä hautua.

Kyselen ja katselen tässä vielä, että josko joku haluaisi lähteä lentolipun hinnallla kaverikseni ja ilmoittautuu vapaaehtoiseksi, mutta olen varautunut kuitenkin lähtemään matkaan yksin. Olen kahden viime vuoden aikana lopulta tottunut ja oppinut matkustamaan ja kulkemaan myös itsekseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti