sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Valojen yö

Lähialuematkailu alkaa olla taas ohi tämän viikonlopun osalta; olen taas kerran palaamassa sunnuntaina Haminasta Helsinkiin. Tätä Etelä-Suomen matkailua on kyllä ensi viikolla tulossa paljon lisää muutaman päivän merellä liikkumisen ja yhden nopean Turun reissun muodossa. Työni on aina ollut todella liikkuvaa ja sen mukana olen kulkenut paljon Suomessa, lähinnä rannikolla ja Tampereen eteläpuolella. Paljon olen seilannut Itämerellä työkseni ja onhan työ vienyt minut muutaman kerran kauas maailmallekin. Ja hyvä niin.

Haminassa oli perjantaina "Valojen Yö" ja niinkin pienessä kaupungissa oli todella paljon erilaisia tapahtumia. Itse olin perillä vasta niin myöhään perjantai-iltana, että kävimme vain kiertämässä pienen kierroksen keskustassa ja sen jälkeen suuntasimme "Hamina Bastiioniin". Bastionissa oli eräänlainen koko valojen yön päätapahtuma ja ihmisiä oli paikalla sen mukaisesti, hieman harmaasta ja ajoittain sateisesta illasta huolimatta. Bastionissa esiintyi mm. erittäin taidokas tulitaideryhmä Flamma ja pari akrobaattia eli Nykysirkus Tenho. Illan kohokohta oli komea ilotulitus. Ilta oli oikein mukava ja ajoittaiset pienet sadekuurotkaan eivät juuri tunnelmaa latistaneet. Nyt olen siis taas bussimatkalla kohti kotia ja edessä on todella kiireinen, täynnä menoja oleva viikko.

Viikonloppuna tein taas joitakin kolmen viikon päästä edessä olevaa matkaa koskevia valmisteluja. Ensin varasin lähtöaamua edeltäväksi yöksi hotellin Helsingin keskustasta, Mannerheimintieltä. Aivan hotellin edestä pääsemme aikaisin aamulla matkaan lähtiessämme hyppäämään lentokenttäbussiin. Olen kerran aikaisemminkin ollut (silloin tosin työantajan laskuun) yön hotellissa Helsingissä kun lähtö merelle oli niin aikaisin, että en olisi päässyt Suomenlinnasta millään niin aikaisin kaupunkiin. Viimeksi lähiessäni poikani kanssa Floridaan viime helmikuussa, me yövyimme lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää.

Varasin myös viimeiseksi Floridan yöksi hotellin Miami Beachiltä. Miami Beachillä olemme tähän asti yöpyneet aina Surfsidessa, mutta nyt halusin kerrankin ottaa hotellin aivan keskeltä South Beachiä. South Beach on tavallaan Miami Beachin kaupungin keskusta vilkkaine ostoskatuineen ja ravintoloineen. Alueella on myös kuuluisa "Ocean Drive", rantakatu, jonka varrella on paljon 1900-luvun alussa rakennettuja Art Deco- taloja. South Beach ja Ocean Drive ovat myös juuri ne paikat, joissa julkkikset käyvät näyttäytymässä. Ja niin aiomme mekin nyt käydä näyttäytymässä tuolla suositulla alueella...


Jotta näistä minun blogikirjoituksistani olisi jotain käytännön hyötyä, vinkkejä ja tietoa tarvitseville, laitan tähän muutamia faktoja siitä, miten tätä matkaa olen valmistellut ja mitä mikäkin maksaa. Lentoliput varasin pitkän kyttäämisen jälkeen Ebookersin kautta. Monien eri vaihtoehtojen joukosta valitsin sopivat lennot lentoyhtiöiden, lähtö- ja paluuaikojen sekä tietysti myös hinnan perusteella. Lentolippu Lontoon kautta Miamiin Finnairilla ja Virgin Atlanticilla maksoi 598 euroa. Ei ihan halvin näkemäni lipun hinta, mutta kohtuullisen edullinen kuitenkin. Passini uusimisen vuoksi jouduin uusimaan myös ESTA-matkustuslupani ja sen hinta oli 14 dollaria. Ison tila-auton vuokra Miamin Hetrziltä maksoi 346 euroa kymmeneltä päivältä! Suomessa jo pienimmänkin kääpiöauton vuokra tuolta ajalta olisi ollut 100 euroa enemmän... Scandic-hotellin huoneen Helsingissä varasin kanta-asiakaskortilla hintaan 85 euroa ja lisäksi saan hotelliin kirjautuessani muutaman euron arvoisen etusetelin ja taas vähän bonus-pisteitä. Miami Beachin keskitasoisen, hyviä arvosteluja saaneen hotellin varasin hotels.com-sivuilta useita euroja edullisemmin kuin hotellin omilta sivuilta olisin saanut. Tarjoushinta oli 91 euroa, jota pidän kohtuullisena, koska kyseessä pitäisi olla hyvä hotelli, joka sijaitsee aivan erinomaisessa paikassa. Hotelli on Art Deco hotelli "Albion" aivan Lincoln Road Mallin kulmassa. Ja muista hotelliöistähän ei tällä matkalla tarvitsekaan maksaa...

Yhdysvaltoihin matkustaminen maksaa aina jonkin verran enemmän kuin esimerkiksi vaikkapa Välimeren maihin matkustaminen, mutta pidän tämän matkan kustannuksia ihan kohtuullisina tai ehkä jopa pieninä. Oikeastaan... Tarkemmin miettien, kahden ihmisen melkein kahden viikon matka USA:han autonvuokrauksineen noin 1700 euroa... Matkahan on tarkemmin ajatellen edullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti