maanantai 10. syyskuuta 2012

Aikaisia matkavalmisteluja

Olen hiljalleen valmistelemassa matkaa USA:n ja kakkoskodin suuntaan. Yleensä olen pakannut vasta pari päivää ennen lähtöä tai edellisenä iltana, mutta nyt yritän keksiä mitä kaikkea tällä matkalla tarvitsen ja laitan tavaroita jo nyt sivuun aina kun mahdollista. Ne tavarat eivät ehkä ole ihan tavallisimmasta päästä, jos ajatellaan matkaa Floridaan... Niihin tavaroihin kuuluu ruuvimeisseleitä, pieni vasara, jakoavain, ruuveja, taulukoukkuja ja kaikenlaista pientä tilpehööriä, jonka etsimiseen en halua kuluttaa aikaa ensimmäisinä matkapäivinä. Löysinpä kaupasta rullamitankin, jossa on myös tuumamitat... Näiden lisäksi olen laittanut sivuun jonkin verran pientä tavaraa, joka jää sinne.

Tänään aloitin myös selvittelyt joidenkin virallisten asioiden suhteen. Nyt kun kauppapaperit, sähkösopimukset, vakuutukset, pankkiasiat ja sen sellaiset ovat järjestyksessä, alan seuraavaksi tehdä työtä Yhdysvaltojen sosiaaliturvatunnuksen saamiseksi. Nopeasti vilkaistuna asia näytti hieman sekavalta, mutta onneksi minulla on hyviä linkkejä ja tuttuja USA:n suunnalla ja saan sieltä pian lisätietoa miten prosessi lähtee käyntiin. Ja vielä yksi asioiden hoitoa helpottava asia on amerikkalainen puhelinnumero, mutta sen saan heti lokakuun alussa kun menen hakemaan kaupasta sim-kortin ja sen mukana uuden puhelinnumeron.

Matkaa varten olen nyt maksanut kahden hengen lentoliput ja hannkinut ESTA-maahantuloluvat ja ne ovat nyt kaikki tulostettuina odottamassa matkalle lähtöä. Lisäksi vuokrasin auton käyttöön koko matkan ajaksi. Otan auton Miamin lentokentältä ja sinne myös palautan sen. Autoksi valitsin kohtuullisen edullisen Dodge Grand Caravanin (tai vastavan), koska ajattelin, että siihen mahtuu paljon isoakin tavaraa ja silti se on varmasti melko henkilöautomainen ajettava ja kokonsa puolesta kuitenkin vielä melko näppärä.

Vielä on jotakin tekemättäkin. Ensimmäisen yön yöpymispaikka on edelleen epäselvä; se saattaa olla jokin edullinen motelli tai hotelli matkan varrella tai sitten ajamme jo ensimmäisenä iltana omalle (tyhjälle) asunnollemme. Ja paluumatkalle aion varata yhdeksi yöksi hotellin Miami Beachiltä South Beachin alueelta; sitten olemme jo valmiiksi lähellä lentokenttää ja saan taas nähdä myös Miamin.

Monet varaavat lomamatkansa jo useita kuukausia tai vuottakin aikaisemmin, mutta minulle on todella aikaista kun alan valmistella matkaa vajaata kuukautta aikaisemmin. Nytkin siihen on syynä vain se, että tällä kerralla on niin paljon valmisteltavaa ja muistettavaa ja suuri osa nyt mukaan lähtevistä tavaroista ja paperista ym. jää sinne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti