torstai 25. lokakuuta 2012

Rannalla tuulee

7. Matkapäivä, Lauantai 13.10.2012

Lauantaina aloitan Ikean kalusteiden kokoamisen heti herättyämme. Ennen puuhiin ryhtymistä nautin tietysti aamiaista ja kahvit parvekkeella. Aamulla aurinko tulee parvekkeella esiin vasemmalta ja päivän aikana se siirtyy niin, että auringonlasku näkyy parvekkeen oikeassa reunassa. Asunto on siis talon aurinkoisella puolella ja parvekkeelle paistaa aurinko koko päivän. Auringossa paistattelu onnistuu siis ihan omalla parvekkeellakin, mutta halutessaan voi kävellä myös noin 100m matkan yhteisön allasalueelle ja nauttia auringosta aurinkotuoleilla altaan reunalla.

Tänään ei taaskaan kuitenkaan ole kovin paljon aikaa auringossa vetelehtimiseen. Olemme sidottuja pysymään alueella, koska odotamme Rooms To Go- huonekaluliikkeen sohvakuljetusta ja päätämme käyttää ajan hyväksi kokoamalla edellisenä päivänä Ft Lauderdalen Ikeasta tuodut huonekalut. Sängyn kokosimme jo edellisenä iltana ja nyt on vuorossa tv-taso ja kaksi kirjahyllyä. Olen joskus koonnut parikin Ikean työpöytää, mutta itse en ole koskaan ostanut Ikeasta huonekaluja, eikä minulla ole sen enempää kokemusta niiden kokoamisesta. Kaikki onnistuu kuitenkin helposti ja melko nopeasti. Huonekalut on hyvin tehty, ne ovat tukevaa täyspuuta ja tehty hyvin helposti koottaviksi selkeiden ohjeiden mukaan. Olen erittäin tyytyväinen näihin kohtuullisen edullisiin kalusteisiin ja näen jo mielessäni kuinka olohuonettani pian koristaa asustooni hyvin sopiva ruskean-harmaa Hemnesin kalusto.

Aamupäivän loppupuolella oveen koputetaan ja avattuani oven sisään astuu huonekalukuski, joka tulee ensin kysymään minne sohva asetetaan. Ehdin tuskin saada lausettani loppuun kun tämä mies apureineen jo tuo ison vuodeohvan sisään ja kääntelee sen sujuvasti juuri oikealle paikalle. Muutamassa silmänräpäyksessä he kuorivat sohvan muoveista ja laskevat sen pyöriltä alas lattialle. He keräävät roskat ja ehkä alle kahdessa minuutissa he jo ovat lähdössä ulos ovesta. Kirjoitan nimeni vastaanottolomakkeeseen, annan kuljettajalle muutaman dollarin tipin ja kiitän kohteliaasti. Kokoamme vielä kirjahyllyt loppuun ja sitten päivän tärkeimmät asiat alkaakin olla jo hoidettu. Nyt olohuone alkaa näyttää jo todella viihtyisältä ja lähes valmiilta.

Lähdemme tekemään pienen kävelykierroksen yhteisön alueella ja ulkopuolellakin. Asuinyhteisöön kuuluu toistakymmentä pienkerrostaloa, kerhorakennus, kuntosali, uima-allasalue ja tenniskenttä. Talot sijaitsevat pienen mutkittelevan tien varrella. Kävelemme portista ulos ja vähän matkaa tietä eteenpäin. Ruohikko on kaikkialla vahvaa ja vihreää ja kaikki näyttää melko hyvin hoidetulta ja todella siistiltä. Palmut ja kauniit kukat reunustavat tietä. Portin edessä alueen sisäpuolella olevassa "liikenneympyrässä" on suihkulähde ja toinen pieni suihkulähde on alueen ulkpuolella pienessä muurinpätkässä, jossa lukee myös alueen nimi. Kävelemme alueen talojen takapihalle pienen järven rantaan. Alueen laidalla on järvi ja yksi pieni lahti ulottuu aivan meidän parvekkeemme alle. Toisella puolella aluetta on pienempi lampi. Järvi ja lampi näyttävät houkuttelevan erilaisia haikaroita ja muita kahlaajalintuja ja usein pihalla nurmikolla tai jalkakäytävillä voi nähdä aivan lähietäisyydeltä pitkänokkaisia valkoisia ibis-lintuja.

Syömme tänään kotona ja sitten päätämme vaihtaa taas muutamaksi tunniksi vapaalle ja lähdemme uimaan. Koska olen päättänyt tällä reissulla nähdä mahdollisimman paljon ympäristöä ja eri paikkoja ja ajaa aina mahdollisuuksien mukaan eri teitä, lähdemme tänään etsimään uimarantaa Palm Beachin eteläosasta. Ajan taas Okeechobeeta keskustaan ja siitä sillan yli Palm Beachin kaupungin puolelle. Vajaassa 15 minuutissa olemme taas meren rannalla ja löydänkin heti hyvän rannan. Tien varrella rannassa on maksullisia pysäköintipaikkoja ja ranta on valvottu. Vessoja tai muita palveluita en kuitenkaan ainakaan tällä kadunpätkällä näe. Tänään tulee todella navakasti ja tuuli puhaltaa rantaan isoja aaltoja. Rannalla on kuitenkin paljon ihmisiä ja vaikka kovan aallokon merkkinä uimavalvojan kopilla liehuu punainen lippu, ranta ei kuitenkaan ole suljettu ja pian minäkin olen jo meressä aaltojen heiteltävänä. Meressä on mukavaa, vaikka uimisesta ei juuri tulekaan mitään.

Vietettyämme pari tuntia rannalla lähdemme taas paluumatkalle kohti kotia. Ajan tällä kertaa Lake Mangonian ja Clear Laken rannan viertä kulkevaa Australian Avenueta pohjoiseen ja sieltä käännymme jo tutulle 45th kadulle. Pysähdymme taas tänäänkin tämän tien varrella olevassa lähimmässä Walmartissa. Jatkaessamme lyhyen loppupätkän Military Trailille ja siitä kotiin on aurinko juuri laskemassa. Tästä illasta mieleen jää 45th Streetin ja Military Trailin risteyksessä liikennevaloissa hehkuva laskevan auringon valo.

Loppuilta sujuu kiireettä kotona syöden juoden ja joitakin pikku puuhia hoidellen. Nukkumaan mennessä voi jo katsoa asuntoa tyytyväisenä ja todeta, että paljon olemme saaneet muutamassa päivässä aikaan ja silti ilman mitään isompia paineita tai stressiä. Ja joka päivä on edelleen riittänyt aikaa rannalla olemiseen ja uimiseen ja ympäristöön tutustumiseen.

(Valokuvat)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti