lauantai 27. heinäkuuta 2013

Italian matkan tarkentuneita suunnitelmia - 12 days to go!

Olen nyt katsellut monia monia aivan upeita auringonlaskuja ja niiden jälkeistä punertavaa taivaanrantaa; enimmäkseen Kuninkaansaaressa, mutta myös ihan alkukesällä Suomenlinnassa. Vaikka kesä ei ole ollut mikään kovin hyvä kesä ja shortsien ja t-paidan tai uimahousujen sijaan vaatetuksena on ollut farkut ja fleece, niin mukavia iltoja on sentään merenrannalla ollut paljonkin. Kaipaan kuitenkin kovasti lämpimiä vesiä ja uintiretkiä Länskärille ja Kuninkaansaareen. Kaipaan helteisiä ja aurinkoisia päiviä ja kaipaan kovasti loppukesän lämpimiä, pimeitä öitä, mutta mitään niistä ei taida tänä(kään) kesänä tulla. Heinäkuu on jo lopuillaan... Ensi viikolla on jo elokuu... Minun Suomen lomailuni alkaa olla pian hyvin vähissä, koska tänään lähden tekemään pikavisiitin Pietariin laivaristeilyn merkeissä ja jo viikon päästä työ kutsuu. Töitä on onneksi vain neljä päivää ja nekin neljä päivää ovat minulle uskoakseni ihan mieluisia päiviä, eikä niitä tarvitse viettää neljän seinän sisällä. Sitten suuntaankin jo poikani kanssa Italiaan ja kun palaan sieltä 18.8. alkaakin olla jo syksy ja silloin on myös aika palata normaaliin arkeen. No, ensi viikko vielä lomailua Suomessa ja jos oikein hyvin käy, saattaahan myös elokuun lopussa olla vielä kivoja ilmoja.

Italian matka on nyt tarkentunut ja olemme taas saaneet räätälöityä itsellemme haluamamme matkan. Matkamme Italiassa tulee nyt tämänhetkisen suunnitelman mukaan kulkemaan kahdeksan eri kaupungin tai vastaavan paikan kautta ja yövymme viidessä eri paikassa. Erillisiä junamatkoja kertyy hieman yli kymmenen ja San Marinoon ja takaisin aiomme matkustaa bussilla. Samalla hinnalla olisi saattanut saada esimerkiksi viikon tarjousmatkan vaikkapa Sisiliaan (jossa ehdottomasti haluan vielä joskus käydä), mutta nyt saamme tällä noin 1200 eurolla kahden hengen matkan yli viikoksi ja näemme paljon enemmän kuin olisimme nähneet, jos olisimme ottaneet vain valmiin lomapaketin. Tällä kertaa myös Senigallian Summer Jamboree oli se asia, joka ratkaisi paljon.

Lennot sain siis edullisesti Norwegianilta kuten jo aiemmin kirjoittelinkin ja hotellit varasin taas hotels.com-sivuston kautta ja siinä sivussa kävin kurkkimassa hotellien omia nettisivuja. Olen nyt moneen kertaan todennut sen olevan hyvä tapa etsiä kohtuuhintaisia yöpynmispaikkoja ja hotels.com-nettisivut ovat hyvät ja toimivat. Uudempia ominaisuuksia on kartta, jossa näkyvät kaikki haluttuna aikana vapaana olevathotellit hintoineen. Tuota ominaisuutta käytin monta kertaa kun etsin meille sopivia hotelleja. Hotelleja valitessani määrääviä asioita oli kolme: 1) hotellin sijainti rautatieaseman ja niiden paikkojen suhteen, jotka haluamme nähdä 2) hinta ja 3) hotellin viihtyisyys, huoneet, aamiainen jne. Yöpymispaikoissa olisi voinut säästää paljonkin, mutta nyt yritin saada kohtuuhinnalla hyvää ja hinta ei ollut tärkein määräävä tekijä. 

Ensimmäiset kaksi yötä vietämme Anconassa Adrianmeren rannalla hyvin edullisessa ja vaatimattomassa hotelli Fortunassa. Anconan ja siellä olevan hotellin on tarkoitus olla vain yöpymispaikka kun vietämme muun ajan Senigallian rokkijuhlilla. Seuraavat kaksi yötä vietämme Riminillä hotelli Europassa. Riminillä yövymme vain siksi, että sieltä pääsemme kätevästi bussilla San Marinoon ja takaisin. Ehkä aikaa riittää siihenkin, että ehdimme viettää hetken aikaa tässä kuuluissa "turistirysässä" ja sen hienoilla hiekkarannoilla. Riminiltä matka jatkuu Venetsiaan, jossa yövymme kaksi yötä San Marcon kaupunginosassa, kanavien ja kapeiden kujien keskellä Antico Fiore- hotellissa. Tämä on koko matkan kallein hotelli. Selvästi pariskunnille suunnatuista hotelleista oli muuten uskomattoman vaikea löytää twin-huonetta eli huonetta, jossa olisi kaksi erillistä sänkyä. Venetsiasta matka jatkuu Bolognaan, jossa pysähdymme yön yli ja majoitumme Zanhotel Il Canalessa Bolognan historiallisessa keskustassa. Bolognasta palaammekin sitten jo takaisin Roomaan, mutta matkan varrella on tarkoitus tehdä vielä lyhyt, parin tunnin pysähdys Sienassa, Firenzessä tai jossain muualla. Jatkamme kuitenkin joka tapauksessa vielä samana päivänä Roomaan, jossa vietämme kaksi yötä Antica locanda hotellissa Cavourin kaupunginosassa hyvin keskeisellä paikalla. Ja sitten onkin jo aika palata Suomen syksyyn...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti