torstai 7. helmikuuta 2013

(17) ke 6.2. Last Day in the Sunshine State

USA 17. matkapäivä: keskiviikko 6.2.

Viimeinen kokonainen päivä Floridan lämmössä. Viimeinen päivä lämpimässä auringossa. Viimeinen päivä luonnon ja muun ympäristön värien keskellä. Jo aamulla lämpömittari kertoo, että viime viikon lämpötilan lasku alle +20 asteen oli vain tilapäistä. Tästä päivästä on tulossa hellepäivä ja ilta- ja yölämpötilatkin ovat taas ennallaan parinkymmenen asteen tuntumassa.

Herätessäni aamulla ajattelen ensin, että jään vaan kotiin mököttämään. Mököttämään poislähdön ahdistusta... Pian kuitenkin mietin, että ehkä voisinkin mennä mököttämään vaikkapa keskustaan Clematis Streetille tai rannalle. Aamupäivän pari ensimmäistä tuntia kuluvat kuitenkin kotitöissä. Kaiken pitää jäädä siistiin kuntoon, niin että seuraavan tulijan, olen se sitten minä itse tai joku muu, on mukava tulla kun kaikki on kunnossa. Pesen pyykit ja astiat, kuivaan pyykit, järjestelen ja siistin paikkoja ja samalla katson mitä tavaraa ja vaatetta jätän tänne ja mitä otan mukaani. Ja siinä samalla sitten pakkaan jo matkalaukkuni lähes valmiiksi.

Rosemary Avenue, Downtown West Palm Beach
Iltapäivällä ajelen West Palm Beachin keskustaan. Ajelen taas eri teitä kuin aikaisemmin; aika hyvin olen onnistunut ympäristöön tutustumaan kun yleensä yritän aina valita uusia teitä ja uusia reittejä ja katsella eri kulmakuntia. Katujen nimet alkavat olla aika hyvin päässä ja tiedän jotakuinkin mistä pääsee minnekin, mutta paljon on uutta ja outoa ja sitä tulee riittämään vielä jatkossakin. Tämä Floridan itärannikon asuttu alue on niin valtava, etäisyydet äkkiä pitkiä ja katuja on valtava määrä. Nyt ajelen Military Traililta asuinalueen ja liikekeskusten kautta Community Drivea ja sitten isoa Palm Beach Lakes Boulecardia suoraan kekustaan. Matkalla ajan ison expresswayn, I-95:n ali ja kahden järven, Lake Mangonian ja Clear Laken välistä.

Keskustassa teen kävelyretken Clematis Streetille: tuolle pienten kauppojen ja ravintoloiden kadulle. Istuskelen vähän aikaa auringossa Flagler Parkin penkillä Clematiksen päässä ja jatkan sitten kävelyä sellaisissa kortteleissa, joiden kaduilla en ole ennen kävellyt. Käännyn taas takaisin autolle päin ja kävelen toiseen suuntaan City Placelle asti. Löydän muutamia kivoja taloja ja muita valokuvaamisen arvoisia paikkoja ja palaan tyytyväisenä autolle.

Downtown West Palm Beach
Lähden ajamaan kohti pohjoista ja taas aivan oudolla ja viehättävällä seudulla pientaloalueella. Sieltä mutkittelen kohti US1-tietä ja West Palm Beachin ja Riviera Beachin Harlemia tai Bronxia... Tällä kohdalla tuo US1 tie on oikeastaan nimeltään Broadway ja pääsen sitä pitkin Palm Beachin satama-alueelle ja sitä kautta tutulle rannalle Riviera Beachin Singer Islandille.

Singer Island, Riviera Beach Municipal Beach
Tänään mukanani ei ole mitään muuta rantavarustetta kuin pyyhe ja jalassa uimashortsit. Oleilen vähän aikaa rannalla ja seisoskelen polviani myöten hiekkaranalla mukavan lämpöisessä vedessä. Paitaa en uskalla tänään ottaa pois ennen uimista, sen verran nahka pääsi eilen käristymään... Uiminen tuntuu taas niin mukavalta ja nyt kun tietää sen olevan viimeinen kerta pitkään aikaan, on todella vaikeaa tulla vedestä pois. Käytyäni uimassa poikkean vielä korkean sillan juurella olevassa puistossa. Puisto on todella siisti ja kivan näköinen, mutta "laitapuolen kulkijoita" siellä näyttää riittävän. Turvallinen sen luulisi silti olevan, koska puiston alueella on myös sheriffin toimisto. Pihalla on monta sheriffi-autoa ja laiturissa veneitä.

Jerry Thomas Memorial Bridge, Riviera Beach, FL
Puistosta lähden kipuamaan autoni kanssa Jerry Thomas Memorial Bridgen päällle ja siirryn sitä kautta Singer Islandilta mantereelle. Huomaan, että minulla on harvoin kovin tarkkoja ajosuunnitelmia ja nytkin ajelen ihan sattumanvaraisesti takaisin Broadwaylle, sieltä 45th Streetille ja sitä kautta vajaan 10 kilometrin matkan takaisin kotiin. Loma alkaa olla nyt tavallaan päättynyt ja edessä on enää suihku, illan syöminen ja viimeinen hienosäätö asunnolla.

Illalla hoidan vielä lentoyhtiöiden lähtöselvitykset netissä ja tulostan molemmat boarding cardit (Finnairin sivuilla käydessäni olen hetken aivan ihmeissäni Suomen kielestä... Vajaan kolmen viikon ajan kun kaikki on lukenut Englanniksi ja saman ajan on puhunut vain Englantia). Huomenna aamulla heräilen 4.00am täkäläistä aikaa eli 11.00 Suomen aikaa ja lähden lentokentälle. Matkalla minun on vielä tankattava auto ja palautettava se vuokraamoon. Deltan lento New Yorkiin lähtee 8.00 (15.00) ja aikataulun mukaan olemme New Yorkissa, La Guardian lentokentällä 2h 40min lennon jälkeen. Sitten minulla onkin monta tuntia hyvää aikaa siirtyä jollakin konstilla La Guardista John F. Kennedyn kentälle, josta Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 5.45pm paikallista aikaa. Ja aikataulun mukaan meidän pitäisi olla perillä Helsinki-Vantaalla perjantaiaamuna hieman ennen aamuyhdeksää.

Valokuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti