perjantai 1. helmikuuta 2013

(11) to 31.1. Clematis by Night

USA 11. matkapäivä: torstai 31.1.

Lazy day… Tänään lämpötila on pudonnut äkisti kymmenellä asteella. Floridassakin on talvi. Aamupäivällä lämpötila on vain +16 astetta ja vaikka se iltaa kohti nouseekin noin +20 asteeseen, on tänään kuitenkin laitettava pitkästä aikaa farkut jalkaan. Tänään en tee kovin paljon mitään. Haen aamulla kaupasta vielä joitakin tarvikkeita ja pari verhoa lisää ja ostan samalla yhden näppärän hyllyn ja jalkalampun yhdistelmän. Asennan verhotangot paikoilleen ja ripustan verhot ja niin tämä kakkoskoti saa taas uutta ilmettä. Täällä kun on tarkkaan määrätty, että verhojen pitää olla valkoiset tai luonnonvalkoiset, niin minäpä laitan verhot näppärästi niin, että keskellä on valkoiset verhot ja reunoilla koristeena värilliset verhot.

Emerald Isle
Tänään erikoista on se, että nyt kun olen melkein koko päivän kotona, ehdin myös syödä jo ajoissa. Minulla on aina ollut vähän se vika, että reissuilla unohdan syödä… En kai vaan ehdi tai malta, mutta yritän kyllä korjata tätä tapaani, varsinkin silloin kun matkassa on muitakin kuin vain minä itse. Seurailen taas lintuja lammella ja näen jälleen uusia, minulle outoja lintuja. Näen myös valkoisen haikaran, valtavan pitkän harmaan haikaran ja yhden tumman pienemmän haikaran.

Iltapäivän lopuksi lähden ajelemaan ihan vaan huvikseni Palm Beach Gardensin puolelle. Jälleen pitkä pätkä Military Trailia ja sitten PGA Boulevardin ja pienen Palm Beach Gardens- kierroksen jälkeen ajan ympäri ison Gardens Mallin ja jätän autoni pysäköintialueelle. Kiertelen pitkään Searsin tavarataloa ja löydän sieltä lopulta joitakin pieniä tuliaisia.

Illan alkaessa jo hämärtyä ajelen takaisin West Palm Beachille US1 Federal Highwayta pitkin, läpi North Palm Beachin ja Riviera Beachin. Muistan, että West Palm Beachin keskustassa pitäisi jonkinlainen tapahtuma jokaisen torstai-iltana ja haluan käydä vilkaisemassa mistä on kyse. Ajan läpi keskustan Clematis Streetia ja huomaan, että jotain on tosiaan tekeillä: katuja on suljettu, puisto on valaistu ja poliisiautoja on kadun kulmilla. Ajan autoni rantaan Flagler Driven varteen parkkiin ja kävelen rantakatua pitkin Clematis Streetille. 

Clematis Street, WPB, FL
Ilta on kaunis: vaikka tänään ei niin kovin lämmin ole ollutkaan, tarkenee ulkona vielä hyvin lyhythihaisella paidalla. Vesi rannassa on tyyni ja laskenut aurinko värjää korkeiden talojen yllä taivaalla olevat pilvenhattarat kauniilla vaaleanpunaisella. Rantaa reunustaa hieno palmujen rivistö ja Palm Beachille johtava silta on valaistu värillisillä valoilla.

Clematis Street, WPB, FL
Clematis Streetin päässä on alkanut illan tapahtuma. Puiston palmut on koristeltu valoilla, mainosvalot loistavat ja paikalle on tuotu erilaisia myyntikärryjä, joissa kaupataan enimmäkseen erilaista ruokaa. Keskialueella ison suihkulähteen takana on esiintymislava, jossa soittaa juuri jokin todella hyvä reggae-yhtye. Mikään musiikki ei varmasti sopisi tähän ilmastoon ja maisemaan paremmin kuin reggae. Jään kuuntelemaan soittoa ja nauttimaan paikan todella rauhallisesta ja rennosta tunnelmasta. Täällä on jonkinlainen ”hyvä henki”. Paikalla on eri ikäisiä ihmisiä, eri värisiä ihmisiä, perheitä lapsineen, ihmisiä yksin. Paikalla on poliiseja ja keskustan turvamiehiä, mutta heitä tuskin täällä tarvitaan.

Clematis Street, WPB, FL
Kävelen isolle suihkulähteelle ja katselen varsinaisen Clematis Streetin suuntaan. Ravintolat ovat auki, värivalot loistavat ja kadun päässä palmujen takana näkyy vielä kaunis auringonpuna. Jollakin seuraavalla reissulla tänne pitää ehkä tulla bussilla ja lähteä sitten kotiin taksilla. Niin mukava olisi nytkin istahtaa pieneksi hetkeksi jollekin monista terasseista juomaan olut tai pari. Täällä on kuitenkin pysyttävä pois autonratista oluen jälkeen, joten nyt on tyydyttävä vain nauttimaan tunnelmasta ja musiikista, mikä sekin on oikein kivaa. Parkkimittariin olisi vaan ehkä voinut laittaa vähän enemmän rahaa; kun lähden jo seitsemän aikaan illalla ajelemaan kotiin päin, on taitaa juhla olla vasta alkamassa, päätellen ainakin siitä, että myyntikärryjä ilmestyy paikalle vielä lisää.

Flagler Drive, WPB, FL
 Ajan kotiin vielä keskustan läpi Rosemarya pitkin ja käyn katsomassa miltä toinen kaupungin ”keskuspaikka” City Place näyttää iltasella. Myös siellä on oikein mukavan näköistä: suihkulähteet on valaistu ja ihmisiä kulkee aukiolla ja istuu terasseilla. Minä ajan vain katua pitkin ohi ja jatkan sitten Okeechobee Boulevardille ja muutaman kilometrin päässä ”oikaisen” uutta reittiä Palm Lakes Boulevardin ja Village Boulevardin kautta kotikulmille. Tämän iltaisen keskustan näkemisen jälkeen yhä enemmän vaan pidän tästä paikasta.

Valokuvat 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti