maanantai 17. joulukuuta 2012

Viimeinen ilta Pariisissa

Suresnes-Pariisi, Ranska, torstai 13.12.2012

Viimeinen ilta Pariisissa on jo etukäteen suunniteltu. Olen sopinut, että lähden suomalaisen työkaverini kanssa tapaamaan erästä pariisissa töissä olevaa suomalaista. Suunnitelmana on käydä syömässä jossakin kivassa ravintolassa ja ravintolakin on jo ilmeisesti suunniteltu etukäteen. Työt ovat tänään päättyneet jo hieman aikaisemmin ja minulla on pari tuntia aikaa ennen syömään lähtöä.

En taaskaan jää "laakereillani lepäämään", vaan vaihdan vaatteet ja lähden taas samantien ulos hotellista. Nyt minulla on pieni hetki aikaa kävellä muutaman korttelin ympäri Suresnesissa päivänvalolla. Kävelen ensin Pont de Suresnesin sillalle ja päädyn kävelykierrokseni päätteeksi Carrefour-markettiin. Käyn ostamassa hyvin pient tuliaiseni ja hieman aamupalaa seuraavaa aamua varten; olemme lähdössä niin aikaisin aamulla, että emme ehdi hotellin aamupalalle. Haluaisin ostaa kaupasta myös shampanjaa, koska siellä on melko hyvältä kuulostava tarjous: kaksi pulloa maksaa 24 euroa. En kuitenkaan nyt ole oikein shoppailutuulella ja muutenkin hieman pelkään shampanja-pullojen poksahtavan auki matkalaukussani, vaikkakin sen todennäköisyys on varmaankin häviävän pieni.

Boulevard Henri Sellier, Suresnes
Hieman ennen kuutta illalla meitä tullaan noutaman ja saamme tällä kertaa autokyydin pariisiin. Käymme ensin oluella Concorde La Fayette- hotellin panorama Barissa. Juon tuossa baarissa elämäni kalleimman oluen (15 euroa/33cl pullo!), mutta tuo ylimääräinen lisä kannattaa kuitenkin maksaa näköaloista: Hotellin baari on sen ylimmässä, 34. kerroksessa, 140 metrin korkeudella! Tämä näköala saa nyt korvata eilisen, kun jätin menemättä Eiffel-torniin. Tämä baari taitaa sitäpaitsi olla korkeammalla kuin Eiffel-tornin toinen tasanne. Näköala Pariisiin iltapimeällä on todella upea, kun miljoonat valot loistavat kaikkialla niin pitkälle kuin näkee ja valtavat määrät autoja kulkee leveitä ja pitkiä katuja. Tätä paikkaa voin suositella yhden oluen (tai muun juoman) nauttimiseen: ajatellen vaikkapa niin, että olut maksaa viisi euroa ja hissi tänne korkeuksiin 10 euroa.

Hotel Concorde La Fayette, Panorama Bar, Pariisi
Juotuamme oluet käymme syömässä lähistöllä olevassa Le Restaurant de l'Entrecote- ravintolassa. Ravintola on ilmeisen suosittu, sillä sen oven edessä on jo pitkä jono hieman ennen sen ravintolan avautumista. Tässä ravintolassa ei todellakaan tarvitse tuskailla ruokalistan kanssa ja miettiä mitä söisi... Ruokalistalla on nimittäin yksi ainoa ruokalaji: entrecote, raakana tai mediumina... Entrecoteen mukana tulee runsaasti ranskalaisia perunoita ja molempia saa lisää kun on syönyt lautasensa tyhjäksi. Syötyäni kaksi lautasellista lihaa ja perunoita tilaan vielä jälkiruoaksi tuulihattuja. Ruoka oli hyvää ja jälkiruoka erinomaista. Ruoan kanssa juomme vettä ja karahvin punaviiniä.

Boulevard Gouvion-Saint-Cyr, Pariisi
Syömisen jälkeen poistumme vatsat täynnä ja saamme autokyydin takaisin Suresnesiin. Pariisin valot ja vilkas iltaelämä jäävät taaksemme ja me vetäydymme hotelliin lepäämään, sillä seuraavana aamuna herätys tulee olemaan jo neljältä aamulla.

> Valokuvat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti