maanantai 23. tammikuuta 2017

MATKAMESSUHINTAAN...

Koska tarkoitukseni ei ole ainoastaan jorista omia juttujani matkoistani, yritän ujuttaa jotakin hyödyllistä tietoa tekstin sekaan tai sitten ihan erikseen. Vuosien saatossa on tullut omien kertomusten seassa kirjoitettua paljon faktatieoa tai omaa kokemusperäistä tietoa tähän matkablogiin ja sen edeltäjään. Tähän väliin jonkinlainen yksinkertaistettu yhteenveto edellisestä kirjoituksestani ja samalla vastaus sarjassa usein esitettyjä kysymyksiä... "Miten Floridaan pääsee ja mitä se maksaa?" Otan esimerkiksi viime vuoden lentoni ja niiden hinnat: 

Kevät 2016 (ei sesonkiaika)
Helsinki – Miami – Helsinki
Finnair non-stop, 530€

Kesä 2016 (lomakausi)
Helsinki – Lontoo + Lontoo – Ft Lauderdale – Lontoo – Helsinki
Norwegian, 1100€

Alkusyksy 2016 
Helsinki – Lontoo – Miami – Lontoo – Helsinki
British Airways & Virgin Atlantic, 418€

Loppusyksy (ei sesonkiaika)
Helsinki – Kööpenhamina – Ft Lauderdale – Tukholma – Helsinki
Norwegian, 743€

Joulu 2016 (sesonki)
Helsinki – Tukholma – New York – Palm Beach – New York – Kööpenhamina – Helsinki
Cityjet, SAS & United, 935€

Talvi 2017 
Helsinki – Miami – Helsinki, 
Finnair non-stop, 399€ + 2000p

Tässä oli esimerkkinä kuusi matkaa tämän ja viime vuoden puolella (400-1100€). Hinnat vaihtelevat siis melko paljon laidasta laitaan ja tärkein tekijä on luonnollisestikin matkustusajankohta. Näiden yllä mainittujen lisäksi haluaisin vielä lisätä yhden hyvän yhteyden: Finnairin suorat lennot New Yorkiin ja takaisin sekä New Yorkista erilliset lennot Palm Beachille ja takaisin. Näiden lentojen normaalit hinnat liikkuvat 700-800 euron välillä, mutta hyvällä tuurilla ne voi saada halvemmallakin. Etuna tässä on myös se, että meno- tai paluumatkalla voi viettää muutaman päivän New Yorkissa. Lukuisia muitakin yhteyksiä tietysti löytyy; esimerkiksi Saksan eri lentokenttien ja Pariisin kautta. 

Tässä vielä vähän etäisyyksiä ja lentoaikoja:
Helsinki -West Palm Beach: 5110 miles (8220km)
Helsinki -Ft Lauderdale: 5150 miles (8290km)
Helsinki -Miami: 5170 miles (8320km)
Helsinki - Miami lentoaika noin 11 tuntia ja paluu Miami - Helsinki noin 10 tuntia.
Lentoaika Helsinki - New York vajaat 9 tuntia ja paluu noin 8 tuntia.

Tämä aihe tuli minulle mieleen juuri tänään, kun sain mainospostia Finnairilta. Mainospostissa kerrottiin, että [matka]messutarjoukset ovat myynnissä enää huomenna ja minun ensimmäinen ajatukseni oli, että hyvä, alkaa taas saada lentoja halvemmalla. Tämä ihan vaan muistutuksena, että älkää antako muutenkin täysin turhanpäiväisten matkamessujen sumentaa harkintakykyänne. Tein nimittäin tänään pienen tarkastuksen ja samaan aikaan kun netissä mainostettiin messutarjouksena suoria Miamin lentoja hintaan alkaen 602 euroa, tein hakuja ihan muilla sivuilla ja totesin hintojen alkavan tänään 460 eurosta... Ja tämän lisäksi voin kertoa, että itse maksoin tulevista lennoistani tuon yllämainitun 399 euroa + 2000 pistettä. Kannattaa siis katsoa, että ei tarvitse sitten myöhemmin katua. Toki myönnän senkin, että tämä hinta-asia ja siinä onnistuminen on kiinni kahdesta eri asiasta: viitseliäisyydestä ja ahkeruudesta sekä puhtaasta hyvästä tuurista...1 kommentti:

  1. Tähän kommentoin taas, kuten joskus ennenkin. Kannattaa seurata lentodiilit sivustoa, joka löytyy myös facebookista. Sitä kautta saimme marraskuun suorat lennot hki-miami-hki 300€ hlö. Tarjouksia tulee ja menee koko ajan.
    Kiva, kun taas kirjoittelet Floridasta!

    VastaaPoista