lauantai 28. kesäkuuta 2014

Syksy keskellä kesää?

Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina olen taas menossa. Olen aivan pitkän matkani alussa ja vietän aikaisesta lennosta johtuen sunnuntai-illan ja matkan ensimmäisen yön Scandic Park- hotellissa, Helsingin Mannerheimintiellä. Olen vielä kerran lähdössä tämän pitkän reissuni merkeissä kohti etelää ja tästä viimeisestä pätkästä tuleekin pisin yhtäjaksoinen aika nykyisessä asuinosoitteessani kaukana poissa. Parin kuukauden päästä saankin sitten sanoa sille osoitteelle jo hyvästit... Vaikka tämän reissun loppuun onkin vielä pitkä matka, nyt ainakin tiedän tarkalleen koska se tulee loppumaan. Lähdin matkaan helmikuun 10. päivä (tai oikeastaan jo 7.2.) ja tulen palaamaan (enemmän tai vähemmän) pysyvästi Suomeen syksyllä, elokuun loppupuolella. Kaikenkaikkiaan tämä reissu venyy siis hieman yli puolen vuoden mittaiseksi.

On hyvä, että poikani vielä ainakin virallisesti asuu minun kanssani samassa osoitteessa Suomenlinnassa; muuten asunto olisi siellä aivan tyhjänpanttina ja se olisi jo kannattanut vuokrata jollekin tämän puolen vuoden ajaksi. Poikani lisäksi vielä ystävälliset naapurit käyvät tarvittaessa hoitamassa Miisa-kissaamme, joten koti on edelleen koti ja käytössä, vaikka minä en olekaan omassa sängyssäni tänä vuonna montaa yötä nukkunut. Ja vaikka palaankin kotiin syksyllä, ei meno taida juurikaan hiljentyä, vaan uudet tuulet puhaltelevat ja syksy ja talvi luultavasti vievät minua taas jonnekin niin työn merkeissä kuin muutenkin. Lähemmäs ja kauemmas, mutta yhtä kaikki, sänkyni olisin voinut myydä jo pari-kolme vuotta sitten ja jatkossakaan en sitä taida ihan hirveän paljon tarvita.

Olen nyt viettänyt reilun viikon verran Suomi-lomaa hyvin viileissä merkeissä. Sää on ollut aivan kuin syksyllä: harmaata, sateista ja aivan liian kylmää. Sellaisina päivinäkin kun aurinko on paistanut, ilma on ollut kolea ja se on jo monet kerrat tuonut minulle hyvin syksyisen tunteen tunteen. Kylmä aurinko paistaa ja se tuntuu jotenkin hyvin samanlaiselta kuin sää on usein syyskuussa. Paras päivä oli lauantai, jolloin auringossa oli hetken jopa lämmin, mutta varjossa mittari näytti silti vain +16 astetta... Tämä säiden puolesta kehno jakso olikin sitten minun Suomen kesäni tänä vuonna.

Minun lyhyen kesälomani tärkein tapahtuma oli ehdottomasti 93rd Rock'n'Roll Jamboree Ellivuoressa Juhannuksena. Sen vuoksi yleensäkin tulin Suomeen juuri nyt. Juhannusjuhlat olivat hyvät kaikki meni hienosti ja Juhannus oli mukava ja hauska säästä huolimatta. Hyvin sitä jaksoi vielä "vanhakin" heilua kaksi iltaa ja yötä festareilla ja tuona aikana ehdin nähdä 12 hyvää bändiä ja monia vanhoja, hyviä ystäviä. Välillä vietimme iltaa isommalla joukolla meidän hotellihuoneessa ja välillä ulkonakin, mutta suurin osa ajasta meni tietysti bändejä kuunnellessa ja katsellessa ja tanssilattialla heiluen... Omalla mökillämmekin ehdimme käväistä ja viettää yhden mukavan, mutta kylmän illan grillin äärellä. Kun vielä yhtenä iltana istuin venekerhon rannassa ystävien kanssa ja toisen illan omalla takapihalla naapurien kanssa grillaillessa, voi kai sanoa, että tämä loma oli täynnä eri ystävien näkemistä eri paikoissa ja aika kului nopeasti ja mukavasti, vaikka kehno sää vähän mielialaa latistikin.


Laskuritietoa vieraista ja katselukerroista 28.6.2014:

Tämä matkablogi:
Sivun katselut eilen19
Sivun katselut viime kuussa202
Sivun katselujen koko historia9 808
Jätetyt kommentit   1

Flickr-valokuvablogi ja YouTube-videot
Kuvien ja albumien katselut eilen 1 244
Kuvien ja albumien katselut koko aikana 314 177
YouTube-videoiden katselukerrat 64 987


https://www.facebook.com/Nuuskamuikkunen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti