keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Syksyn väliaikatietoja ja uusia suunnitelmia...

Jotkut tutut ovat jo kyselleet koska olen lähdössä taas reissuun. Jotkut ovat ihmetelleet, miten olen ollut näin pitkään kotona ja jotkut ovat ihmetelleet miksi en ole Floridan lämmössä kun on syksy ja talvi tulossa. Lomaa ja vapaaksi vaihdettuja lomarahapäiviäkin olisi vielä tänä vuonna käyttämättä kokonaiset viisi viikkoa... Rahaakin ainakin juuri tällä hetkellä olisi riittävästi. Asia vaan on kuitenkin niin, että asun täällä, olen sitoutunut Suomeen ja läheisiin ihmisiin ja kuitenkin töitäkin on tehtävä. Ostettuani asunnon USA:sta ajatukseni oli alunperin kyllä viettää pitkiä jaksoja talvesta USA:ssa, mutta käytännön syistä se ei nyt ainakaan vielä kahden ensimmäisen talven aikana ole ihan onnistunut kuten olin suunnitellut. Lomailu on tehty nyt suunniteltua lyhyempinä pätkinä, mutta toisaalta tämäkin on ollut nyt ihan hyvä vaihtoehto. Ja pian ollaan menossa taas...

Olen tavallaan ollut pian kolme vuotta matkalla... USA - Viro - Italia - Italia - Viro - USA - Belgia - USA - USA - Ranska - USA - Venäjä - Italia - Kroatia... Ja edelleen matka vaan jatkuu: seuraavat lentoliput ovat olleet pöydällä jo muutaman viikon ja mielessä on jo alustavasti sitä seuraavakin reissu. Olen toki matkustellut ennenkin. Takana on kai kaikkiaan reilusti yli 50 ulkomaanmatkaa, jos Ruotsi, Ahvenanmaa ja Virokin lasketaan mukaan ja noin 30, jos lasken vain "oikeat" ulkomaanmatkat. Vuosina 2011-2013 on matkustelussa ollut nyt kuitenkin valtava piikki ja joka vuosi olen reissannut ulkomailla useita kertoja ja pitempiä reissuja kuin koskaan aikaisemmin. Mukaan on mahtunut niin erilaisia työreissuja kuin lomamatkojakin.

Seuraava matka alkaa jo pikku hiljaa lähestyä. Ja hyvä niin: syksy alkaa tosiaan olla jo pitkällä ja jo nyt on useampanakin päivänä käynyt mielessä, että miten selviän taas talvesta ja ehkä kovistakin pakkasista, kun kylmyys alkaa olla melkein sietämätöntä jo lämpötilan ollessa nollan vaiheilla. Myös valon puute alkaa pian pikkuisen ahdistamaan, vaikka tämä syksy onkin ollut säiden puolesta aivan loistava. Niin hyvä kuin nyt Suomen syksy voi yleensäkin olla. Tämä syksy on muutenkin mennyt jollakin tapaa tavallista mukavammin ja olen kyllä ollut huomattavasti reippaampi ja pirteämpi kuin tavallisesti. No, joka tapauksessa; matkaan ollaan taas lähdössä ja suunnitelmana on viettää hieman isommalla joukolla sekä joulu että uusivuosi kaukana poissa. Näillä näkymin joulua vietetään Floridan lämmössä ja vuosi vaihtuu New Yorkissa. Tulevaa matkaa on ollut mukava sunnitella syksyn pimetessä ja kylmetessä. Sitä seuraavaan reissuun lähdenkin sitten luultavasti taas yksin, todennäköisesti maaliskuussa. Kohteena on oma "koti" USA:ssa ja ehkäpä pikakäynti jollakin ihan uudella alueella samassa maassa.

Kovin paljon en ole syksyn aikana jaksanut kirjoitella ja kuvata ja Kroatian blogiakin olen vasta aloitellut. Vaikka palautetta tai kommentteja itse sivuilla tai facebookissa ei juuri tulekaan, niin on ollut mukavaa nähdä, kuinka kävijöitä on riittänyt sekä tässä blogissa, että varsinkin flickr-albumeissa. Varsinkin nuo matkakuva-albumit ovat olleet ahkerassa käytössä ja kävijöitä on päivittäin useita satoja ja parhaina päivinä noin 1500. Myös videoita on käyty katsomassa jonkin verran, mutta mitään suurta ryntäystä siellä ei ole ollut. Suosituimpia siellä ovat olleet itse kuvatut keikkavideot ja niistä eniten katsottu näyttää olevan Ellivuoren Midsummer Rock'n'Roll Jamboree- video (3 774 katselukertaa). Myös matkavideoita youtubesta löytyy paljon ja seuraavan reissun varalle onkin jo suunnitteilla jotain ihan uutta... Omat kotisivut ovat edelleen täysin "riekaleina", enkä pidä niitä enää nykyään sen kummemmin yllä. Jossain vaiheessa tulen palauttamaan sinne vanhoja kuvia ja vanhat matkablogit ja matkakertomukset ja ehkä jotakin muuta pientä.

Laskuritietoa vieraista ja katselukerroista...

Tämä matkablogi:
Sivun katselut eilen13
Sivun katselut viime kuussa354
Sivun katselujen koko historia7 180
Jätetyt kommentit   0

Flickr-valokuvablogi ja YouTube-videot
Kuvien ja albumien katselut eilen 1 485
Kuvien ja albumien katselut koko aikana 133 548
YouTube-videoiden katselukerrat 56 505
Ulkomaalaisille kävijöille kuuluu iso kiitos aktiivisuudesta ja palautteesta...

https://www.facebook.com/Nuuskamuikkunen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti