sunnuntai 17. helmikuuta 2019

MUISTOJA VIIME KESÄLTÄ


Viime kesänä teimme yhdeksän päivää kestäneen matkan Italiaan. Matkalla oli oikeastaan kolme eri tarkoitusta ja kohdetta: kokea yhdessä Rooma ja Venetsia sekä Senigallian Summer Jamboree -festarit. Useampi kärpänen yhdellä iskulla... Minulle nuo kaikki kolme olivat hyvinkin tuttuja, mutta yhdessä tämä oli meille ensimmäinen kerta. Aloitimme matkamme Roomasta, josta siirryimme Senigalliaan ja päätimme matkamme Venetsiaan. Italiassa liikuimme kaupungista toiseen junilla.

Kirjoittelen tätä tarinaa yli puoli vuotta myöhemmin Floridassa ja iso osa niistä kesän tuntemuksista ja ajatuksista on toki jo ehtinyt kadota, mutta kirjoittelen lyhyesti jotakin näkemästämme ja kokemastamme. Tästä kirjoitussarjasta ei ole tarkoitus tulla edes matkakertomusta, vaan ehkä enemmänkin matkaselostus. Varsinkin Roomasta olen kirjoittanut sivukaupalla jo aikaisempiin blogikirjoituksiini, joten kovin seikkaperäisesti en aio kaikkea nyt kertoa. Vanhemmat tekstini löytyvät suurelta osin tästä samasta blogista. Toivon tämän kuitenkin palauttavan mieleen mukavia muistoja Roomassa jo käyneille ja ehkä tästä saa joitakin vinkkejä ja ajatuksia matkaa suunnitteleville.

-----------------------------------------------

Suunnittelimme Italian matkamme aivan kesän alussa ja tapani mukaisesti teimme kaiken suunnittelun alusta loppuun itse ja myös kaikki tarvittavat varaukset teimme itse. Tarkoituksena oli tehdä noin viikon mittainen matka kohtuuhinnalla, mutta kuitenkin niin, että voisimme viettää mukavan loman ja yöpyä mukavissa paikoissa. Kurjuuden maksimointiin emme rahansäästämisellä halunneet lähteä; olihan kyseessä samalla myös yhdellä vuodella viivästetty häämatka! Ihan ensimmäiseksi varasimme lentoliput Norwegianin nettisivuilta, mistä saimme suorat lennot edullisimpaan hintaan, joskin ero Finnairiin oli hiuksenhieno. Mitään välilaskulentoja emme edes harkinneet, koska Italiaan pystyy lentämään kohtuurahalla non-stop -lennoilla. Norwegianin valitsimme myös siksi, että se on ainoita lentoyhtiöitä, josta meno- ja paluulennot saa varattua samalla hinnalla toisistaan riippumatta, tarvittaessa vaikka erikseen. Päätimme lentää Roomaan ja palata Helsinkiin Venetsiasta ja nämä liput maksoivat kahdelta hengeltä yhteensä noin 470 euroa. Lisähintaa muodostui Norwegianin Low Fare+ lipuista, koska halusimme varmistaa vierekkäiset istumapaikat ja halusimme ottaa mukaan myös ruumaan menevät matkatavarat. Melko kallis hinta johtuu tietysti myös sesongista: heinäkuun lopun ja elokuun alun välinen aika ei todellakaan ole halvinta aikaa matkustaa.

Hotellit varasimme hotels.comin kautta. Nyt kun uskallan taas sitä käyttää… Vuonna 2016 minulla heräsi epäilys sivustoa kohtaan, koska luottokorttitietoni varastettiin juuri kun olin käyttänyt hotels.com -varaussivustoa ja olin kuullut myös muiden epäilleen, että luottokorttitiedot olivat joutuneet vääriin käsiin juuri tuon sivuston palveluja käytettäessä. Samoihin aikoihin käytin tosin korttiani myös autovuokraamossa ja saattaa olla, että luottokorttini tiedot lähtivät kiertoon sitä kautta. Joka tapauksessa nyt varasimme hotellin viideksi yöksi Roomasta, kahdeksi yöksi Senigalliasta ja vielä viimeiseksi yöksi Venetsiasta. Roomasta ja Venetsiasta yritimme löytää siistit vanhan tyyliset, romanttiset hotellit ja Senigalliasta otimme sen, mitä oli jäljellä. Rooman ja Venetsian ihan hyvätasoiset kolmen tähden hotellit maksoivat tähän parhaaseen sesonkiaikaan 123 ja 107 euroa yö, mutta Senigallian öistä saimme maksaa itsemme kipeiksi… Kun alkukesällä otimme mitä oli jäljellä ja hinnat olivat nousseet pilviin, maksoimme ensimmäisestä hotelliyöstä 160 ja toisesta peräti 320 euroa! Vain keskellä New Yorkia, Midtown Manhattania uuden vuoden yönä olen maksanut hotellista enemmän... Olemme varanneet varmuuden vuoksi myös tälle kesälle hotellin Senigalliasta 12 päivää kestävien festarien alkaessa. Tarkoituksena on viettää siellä neljä yötä ja huoneen hinta hieman viime vuotista paremmassa hotellissa tulisi olemaan 190 euroa yöltä.

Junalippuihin ei rahaa mennyt kovin paljon, mutta kun laskee matkan muut kustannukset (lennot + hotellit), saimme kulutettua tähän matkaan paljon enemmän, kuin aluksi kuvittelimme. Toisaalta saimme kyllä sille rahalle myös vastinetta ja yhdeksän päivän matka oli hyvin monipuolinen ja se oli kyllä hintansa arvoinen. Palaan nyt parissa seuraavassa blogitekstissä tähän matkaan. Senigallian festarien osuudesta olen kirjoittanut jo aikaisemmin ja tuo kirjoitus löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KÄYTÄNNÖN VINKKEJÄ YHDYSVALTOIHIN MATKUSTAVILLE

Palataanpa aivan vuoden alkuun… Niin se vuosi vaihtui taas tälläkin kertaa Suomenlinnassa. Ja tämä vuosi alkoi sellaisella säällä, että minu...